0700 17 770

Кафе Baristo стартира Baristo University – национален бариста университет, чиято цел е да подготвя български бариста (бармани, специализирани в приготвянето на кафе) на световно ниво, както и да повишава нивото на еспресо културата в България.

Проектът се реализира в партньорство с Italian Barista School, чиито експерти обучават и сертифицират преподавателите в Baristo University. В края на месец април 2015 г. беше обучена първата група от 10 български специалисти. Обученията бяха водени от Карло Oдело и Паоло Шимоне – водещи италиански авторитети в сферата на приготвянето и дегустирането на кафе напитки.

Обучението на българските преподаватели се проведе в две части – приготвяне на италианско еспресо и капучино, и Italian Coffee Art – специализиран курс за кафе коктейли. Българските специалисти преминаха и допълнителен модул за практикуването на преподавателска дейност.

Самото обучение беше базирано изцяло на селекции кафе Baristo. За да се случи това, специалистите от Italian Coffee Institute извършиха предварителна дегустация на различните блендове Baristo.