JUNCALITO MOUNTAINS DOMINICAN REPUBLIC BY PAOLO SCIMONE

JUNCALITO MOUNTAINS DOMINICAN REPUBLIC BY PAOLO SCIMONE

250 гр.
22,90 лв.
Подходящо за:
app-logo
app-logo
app-logo
Наименованието на този single origin Arabica идва от планината Хункалито.

Налично

-
+
Тяло
Аромат
Горчивина
Стипчивост
Киселинност

ЛЕГЕНДАТА

 

Наименованието на този single origin Arabica идва от планината Хункалито. Това е регион, разположен по живописните северни брегове на Карибско море в Доминиканската република. Близостта до северната част на Атлантическия океан оказва влияние върху периода за събиране на кафе реколтата – започва през август и приключва през февруари на следващата година. Слънчевите лъчи, придружени от редовни целогодишни валежи, благоприятстват цъфтеж с различна интензивност от около 4-5 пъти. Това принуждава отглеждащите и събиращите кафе да се завръщат към едно и също дърво по приблизително 5-6 пъти.

 

БЛЕНДЪТ

 

В тази уникална за отглеждане на кафе местност с надморска височина, варираща между 900 и 1900 метра, растат едни от най-качествените кафе зърна. Baristo Specialty Coffee Selection – Juncalito Mountains by Paolo Scimone се състои от 100% Арабика, отглеждана именно в тази далечна за нас част на света.
По правило, преди да започне наддаването за конкретен сорт, купувачите проверяват качеството на суровината като извършват специфични дегустации на зеленото кафе, наречени ‘cupping’.

 

ТЕХНОЛОГИЯТА

 

Кафе на зърна Baristo Specialty Coffee Selection – Juncalito Mountains by Paolo Scimone използва изцяло мокър процес на преработка на зеленото кафе в съчетание със средно ниво на изпичане.

 

ХАРАКТЕРЪТ

 

Като резултат от технологията на изпичане, получаваме комбинация от мек, сладък характер с деликатна киселинност. Това събуждаща нежно небцето за финала с нотки на тофи карамел и лешник.

 

 

Baristo

Сподели своето мнение за продукта

Напиши ревю