YIRGACHEFFE ETHIOPIA BY PAOLO SCIMONE

YIRGACHEFFE ETHIOPIA BY PAOLO SCIMONE

250 гр.
22,90 лв.
Подходящо за:
app-logo
app-logo
app-logo
Етиопия, добре позната като „родно място на кафето“, е регионът, където кафе плантациите се отдават на растеж сред тучни зелени плата.

Налично

-
+
Тяло
Аромат
Горчивина
Стипчивост
Киселинност

Легендата

Етиопия, добре позната като „родно място на кафето“, е регионът, където кафе плантациите се отдават на растеж сред тучни зелени плата. А иргачеф е домът на най-редките и комплексни кафета, които етиопия може да предложи. Това е и основната причина тази малка зона да се позиционира така добре в глобалния пазар на кафе. Тук от хилядолетия се създава ароматната наслада и се култивират разнообразни сортове кафе – много преди да се появи т.нар. Мокър процес на обработка.

 

БЛЕНДЪТ

 

Дело на италианския кафе специалист и бариста обучител – пауло шимоне, блендът за тази лимитирана серия baristo съдържа висококачествени сортове 100% арабика кафе.

 

ТЕХНОЛОГИЯТА

 

Естественият процес, при който прясно събраните кафе зърна се сушат директно при срещата със слънчевите лъчи, е най-познатият традиционен метод за обработка на кафе. А много от местните фермери събират кафе зърна от некултивирани плантации, оставяйки кафето да съхне в задните им дворове
Кафе на зърна Baristo Specialty Coffee Selection – Yirgacheffe by Paolo Scimone се преработва точно по този натурален метод, който в комбинация с леко изпичане, дава средна плътност на кафето с нотки на черешов ликьор, червено грозде и тъмен шоколад.

 

 

Baristo

Сподели своето мнение за продукта

Напиши ревю