Baristo Specialty MODEZIA BLEND 100% Арабика кафе на зърна

Baristo Specialty MODEZIA BLEND 100% Арабика кафе на зърна

250 гр.
24,90 лв.

Покупката на този продукт подкрепя проект на Фондация Благотворител за стипендии на ученици, лишени от родителски грижи

Подходящо за:
app-logo
app-logo
app-logo
Първият продукт от линията Baristo Specialty Coffee Selection нарекохме Modezia by Paolo Scimone.

Налично

-
+
Тяло
Аромат
Горчивина
Киселинност

Легендата

Първият продукт от линията Baristo Specialty Coffee Selection нарекохме Modezia by Paolo Scimone. Името произхожда от латинското име на родния град на създателя на бленда – Монца (Италия). Легендата разказва, че през далечния 6 в. Кралица Теодолинда си почивала край река Ламбро, докато съпругът й бил на лов. В съня си видяла гълъб, който й заръчал да посвети това място на своя бог (Modo). Теодолинда му отговорила, казвайки „Etiam” (удовлетворение на божията воля). Комбинацията от двете думи (Modo и Etiam) дала името на града – Модециа (Мodœtia).

 

БЛЕНДЪТ

 

Селекцията е дело на италианския кафе специалист, дегустатор и бариста обучител Пауло Шимоне. Блендът за тази лимитирана серия Baristo съдържа висококачествени сортове кафе Арабика от Бразилия, Индия и Етиопия, които Шимоне лично подбира и закупува на специализирани търгове.
По правило, преди да започне наддаването за конкретен сорт, купувачите проверяват качеството на суровината като извършват специфични дегустации на зеленото кафе, наречени ‘cupping’.

Прочетете повече за специалните кафета в нашия блог.

 

ТЕХНОЛОГИЯТА

 

За да изяви своята индивидуалност и аромати, всеки от сортовете се изпича отделно, след опитно установяване на оптималната температурна крива. Шимоне смесва трите вида Арабики след изпичане в пропорция, с която създава уникални и запомнящи се вкусови характеристики.

 

ХАРАКТЕРЪТ

 

Резултатът е прецизно балансирана селекция с плътно тяло и завладяващи вкусове. Богатият аромат със свежи нотки на какао и червени боровинки преминава в отчетлив и запомнящ се послевкус на ядки и тъмен шоколад.

 

 

Baristo

Сподели своето мнение за продукта

Напиши ревю