Baristo Specialty JUNCALITO MOUNTAINS DOMINICANA 100% Арабика кафе на зърна

Baristo Specialty JUNCALITO MOUNTAINS DOMINICANA 100% Арабика кафе на зърна

(2 клиентски отзива)
250 гр.
24,90 лв.

Покупката на този продукт подкрепя проект на Фондация Благотворител за стипендии на ученици, лишени от родителски грижи

Подходящо за:
app-logo
app-logo
app-logo
Наименованието на тази single origin Арабика идва от планината Хункалито в Доминиканската Република.

Налично

-
+
Произход

Произход

Домениканска Република, регион Хункалито

Характер

Характер

Сладък, нотки на цитрус, тофи карамел и лешник

Изпичане

Изпичане

Средно

Процес

Процес

Мокър

Тяло
Аромат
Горчивина
Киселинност

ЛЕГЕНДАТА

 

Наименованието на този Single Origin Arabica идва от планината Хункалито. Това е регион, разположен по живописните северни брегове на Карибско море в Доминиканската Република. В тази уникална за отглеждане на кафе местност с надморска височина, варираща между 900 и 1900 метра, растат едни от най-качествените кафе зърна. Близостта до северната част на Атлантическия океан оказва влияние върху периода за събиране на кафе реколтата – започва през август и приключва през февруари на следващата година. Слънчевите лъчи, придружени от редовни целогодишни валежи, благоприятстват цъфтеж с различна интензивност от около 4-5 пъти. Затова отглеждащите и събиращите кафе се завръщат към едно и също дърво по приблизително 5-6 пъти годишно.

 

селекцията

 

Baristo Specialty Coffee Selection – Juncalito Mountains by Paolo Scimone се състои от 100% Арабика, отглеждана именно в тази далечна за нас част на света.
По правило, преди да започне наддаването за конкретен сорт, купувачите проверяват качеството на суровината като извършват специфични дегустации на зеленото кафе, наречени ‘cupping’.

Прочетете повече за специалните кафета в нашия блог.

 

ТЕХНОЛОГИЯТА

 

Кафе на зърна Baristo Specialty Coffee Selection – Juncalito Mountains by Paolo Scimone използва изцяло мокър процес на преработка на зеленото кафе в съчетание със средно ниво на изпичане.

 

ХАРАКТЕРЪТ

 

Като резултат от технологията на изпичане, получаваме комбинация от мек, сладък характер с деликатна цитрусова киселинност. Това събужда нежно небцето за финал с нотки на тофи карамел и лешник.

 

 

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcoffee.baristo%2Fvideos%2F267785807991093%2F&show_text=true&width=364&t=0″ width=“364″ height=“591″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

 

Baristo

Сподели своето мнение за продукта

Напиши ревю
  1. Илияна

    Много вкусно и ароматно кафе. Като любител на кафето препоръчвам на 100%. Подходящо за подарък на любителите на кафето.

  2. katie1983bg

    Наистина страхотен бленд! Силно, ароматно кафе, но с мек послевкус!