Baristo Specialty YIRGACHEFFE ETHIOPIA 100% Арабика кафе на зърна

Baristo Specialty YIRGACHEFFE ETHIOPIA 100% Арабика кафе на зърна

250 гр.
22,90 лв.
Подходящо за:
app-logo
app-logo
app-logo
Етиопия, добре позната като „родното място на кафето“, е регионът, където кафе плантациите се отдават на растеж сред тучни зелени плата. Именно от там идва...
Научи повече скрий

In stock

-
+
Тяло
Аромат
Горчивина
Стипчивост
Киселинност

Легендата

 

Етиопия, добре позната като „родното място на кафето“, е регионът, където кафе плантациите се отдават на растеж сред тучни зелени плата. А Иргачеф е домът на най-редките и комплексни кафета, които Етиопия може да предложи. Това е и основната причина тази малка зона да се позиционира така добре в глобалния пазар на кафе. Тук от хилядолетия се създава ароматната наслада и се култивират разнообразни сортове кафе – много преди да се появи т.нар. „мокър“ процес на обработка.

 

селекцията

 

Дело на италианския кафе специалист и бариста обучител – Пауло Шимоне, продуктът от лимитираната серия Baristo е т.нар. „mono origin“ кафе. Той съдържа само един висококачествен сорт Арабика кафе от доказан произход.

Прочетете повече за специалните кафета в нашия блог.

 

ТЕХНОЛОГИЯТА

 

Естественият процес, при който прясно събраните кафе зърна се сушат директно при срещата със слънчевите лъчи, е най-познатият традиционен метод за обработка на кафе. А много от местните фермери събират кафе зърна от некултивирани плантации, оставяйки кафето да съхне в задните им дворове
Кафе на зърна Baristo Specialty Coffee Selection – Yirgacheffe by Paolo Scimone се преработва точно по този натурален метод, който в комбинация с леко изпичане, дава средна плътност на кафето с нотки на черешов ликьор, червено грозде и тъмен шоколад.

 

 

Baristo

Сподели своето мнение за продукта

Напиши ревю