Baristo Specialty YIRGACHEFFE ETHIOPIA 100% Арабика кафе на зърна

Кафе с кауза

Baristo Specialty YIRGACHEFFE ETHIOPIA 100% Арабика кафе на зърна

250 гр.
27,90 лв.

Покупката на този продукт подкрепя проект на Фондация Благотворител за стипендии на ученици, лишени от родителски грижи

Подходящо за:
app-logo
app-logo
app-logo
Етиопия, добре позната като „родното място на кафето“, е регионът, където кафе плантациите се отдават на растеж сред тучни зелени плата. Именно от там идва Baristo Yirgacheffe.
Научи повече скрий

Налично

-
+
Произход

Произход

Етиопия, регион Иргашеф

Характер

Характер

Нотки на черешов ликьор, червено грозде, тъмен шоколад

Изпичане

Изпичане

светло

Метод

Метод

Натурален

Тяло
Аромат
Горчивина
Киселинност

Легендата

 

Етиопия, добре позната като „родното място на кафето“, е регионът, където кафе плантациите се отдават на растеж сред тучни зелени плата. А Иргачеф е домът на най-редките и комплексни кафета, които Етиопия може да предложи. Това е и основната причина тази малка зона да се позиционира така добре в глобалния пазар на кафе. Тук от хилядолетия се създава ароматната наслада и се култивират разнообразни сортове кафе – много преди да се появи т.нар. „мокър“ процес на обработка.

 

селекцията

 

Дело на италианския кафе специалист и бариста обучител – Пауло Шимоне, продуктът от лимитираната серия Baristo е т.нар. „mono origin“ кафе. Той съдържа само един висококачествен сорт Арабика кафе от доказан произход.

Прочетете повече за специалните кафета в нашия блог.

 

ТЕХНОЛОГИЯТА

 

Естественият процес, при който прясно събраните кафе зърна се сушат директно при срещата със слънчевите лъчи, е най-познатият традиционен метод за обработка на кафе. А много от местните фермери събират кафе зърна от некултивирани плантации, оставяйки кафето да съхне в задните им дворове
Кафе на зърна Baristo Specialty Coffee Selection – Yirgacheffe by Paolo Scimone се преработва точно по този натурален метод, който в комбинация с леко изпичане, дава средна плътност на кафето с нотки на черешов ликьор, червено грозде и тъмен шоколад.

 

 

Baristo

Сподели своето мнение за продукта

Напиши ревю

Продукти от същата категория